ROLAND GARROS FİNAL
              Rekorların kırılacağı bir final Roland Garros  ;
             Nadal ,içinde yeni bir rekor kırma ve Grand Slam sayısın bir artırma ve bu konuda 11 Grand Slam kazanma ile Margaret Court'un  rekora ortak olacak
            Thime için ise bir grand slam turnuvasını kazanma ,sıralamada ilk 5 kadar çıkma ve önemli olan ,Nadal gibi toprağın kralını ,final da yenme durumunda bir rekor ve Ronald Garros da Söderling gibi akıllarda kalmak .
           Nadal final a gelinceye kadar kolay bir alanda yer alsa da turnuvada zorlandığı maçlar yaşadı ,özellik ile Diego Schwartzman yapılan maçta yağmur yağması, Nadal ı kurtardı, 2008 yılında Wimbledon finalinde Federer in kaybetmesine neden olması gibi devam eden maç ta, Nadalın geri durumda iken yağmur yağması Nadal ın toparlanması ve korta yeniden çıkması ve kazanması .
           Nadal  için kolay  olmayacak bir final ,rakip i Dominic Thiem toprak sezonda Madrid Mastarda eledi, gecen yılda Roma mastarda elemişti. Bu turnuvada Nadal favori gibi olsa da Dominic Thiem de bu turnuvada iki numaralı Alexander Zverev i eleyerek geldi .
               Dominic Thiem turnuvayı kazanması durumunda ,Tenis yeni prensi olma yolunda . Kendisi bu maçı kazanmak için elinden gelenin bir fazlasını yapar ,basit hatta yapmaz  ,az tecrübesi ona handikap olamaz ise turnuvanın ortağı .
                     Final maçımın başlamasına dakikalar kala bu şekilde final maçı gözükmekte yüzdelik dilime bakıldığında ikisi için %50 gibi görünüyor .
                      Tenis oynanmadan kazanın verileri ve yorumları her zaman yanıltabilir .Oynanmamış bir maçın kazanın hiçbir zaman net değildir .Bir tahmin olur, oyun ve fiziki yön ile bakarsınız tüm istatikseller birini gösterir % 100 denir maç oynanır  ve bakarsınız % 100 emin olduğunuz maçı kaybetmiş favoriniz .Maç oynanınca göreceğiz kimin kazandığını yaklaşık 30 dk sonra maç başlayacak rekorlar taşıyan maçı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA