ATP Barsenlona 

                        Son şampiyon rafeal nadal toprak sezonunda Monte  Carlo Masters iri şampiyon          bitirerek
kendi evine geliyor .Rafeal Nadal toprak kortun kralı herkes tarafında kabul görmek de ,gecen yıl Barsenlona da, Dominic Thiem i eleyerek şampiyon olan Dünya bir numarası buralardan çıkışı başlamış sonrasında Madrid de şamipyon olmuş  ve Roma da çeyrek finalde, Dominic Thiem e kaybetmiş ve Fransa açık Roland Garros da krallığını tekrar tekrar ilan etmişti .
                     Dünya bir numarası ile iki numara arasında çok büyük bir puan farkı yok ve iki numara Federer 2017 toprak takviminde yer almamış koruması gereken bir puanı yok ,oysa Nadal ın toplaması gereken puanlar mevcut ,Nadal ın toprak sezonunda bir kayıp yaşaması bir numara tekrar federer olması olası bulunmak ta yada ,Federer in bir turnuvada yer alması bir kaç tur geçmesi dahai yetebilir .
                     ATP oyuncuları arasında Nadal ı toprak korta yenecek Djokovic sakatlık sonrası istediği performansa daha ulaşamadı ,bu turnuva takviminde eski performansına ulaşması durumunda işler değişebilir,diğer turlu Nadal ı ciddi rakipleri bulunmuyor.
                     Geçen sezon Dominic thiem ve A.Zverev  den fazlası ile umutlu ve yeni birileri çıkar diye bekledim ,oysa onlarda istedikleri performans da bir sezon geçirmediler.
                     Djokovic hırslı ve istekli ,bir çok değişikliğe gitti antrenör değiştirdi,toparlanması için bir süre daha gerekecek gibi.
                     ATP Barsenlona başladı ,Nadal sakatlık olmaz ise tek favori ,oyunlar oynansın şampiyonun kim olduğunu izleyip görecez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA