Bir  Numara Başak  Eraydın         

                    WTA uluslararası kadın profesyonel tenis birliğin son sırala açıklaması ile Başak     Eraydın dünya sıralamasında 156 . sıraya yerleşince Türkiye kadınlar tenisinin yeni  bir numarası oldu .Başak Eraydın 2018 ilk çeyreği biter iken ve önümüzde İstanbul WTA kendi seyircisi karşısında bir numara olmanın verdiği güven ile çıkacağı turnuvada daha fazla başarı gelecektir .
              Başak Eraydın 2018 tenis sezonu ait planlamasında sanırım bu performans ile devam etmesi durumunda sezon sonu olmadan WTA ilk 100 içinde yer alacak diye ön görmekteyim, bu öngörüm yüksek oranda mümkün, her sporcu; yıl içinde plan program içinde devam eder.  Başak  Eraydın’ da mutlak buraları planlamıştır.
                   Başak Eraydın bu sıralama sonrası mutlaka bu yılki sıralama hedefi, antrenman ve maç programı değişmiştir. Hedefler büyüdü mü emekte artar daha fazla antrenman, kondisyon ve maç seyahatleri gerekecek.
                   Başak Eraydın sezon yükselişi Türk tenisi adına büyük katı sağlamakta, daha önce Çağla Büyükakçay ın ilk olarak WTA ilk 100 girmesi bu yolun açılması ile oluyor Türk tenisi olarak gelişim göstermesi, Türkiye tenis federasyonun yaptığı çalışmalar fazlası ile mevcut WTA sezon sonu 3 yıl Türkiye’de olması antrenör gelişimi için uluslar arası seminerler özelikle federer in kondisyoneri Beni Linder in ve dünya koçlar konferansının yapılması öncesinde kondisyona yönelik seminerlerin antrenörlere yönelik yapılması, bu seminerlerde bulunduğum için ne kadar önemli olduğunu gördüm. Antrenörlerin dünya bakış açısı kazanması ve aynı zamanda bu bakış açısı ile yetiştirilen tenisçiler oluşması ileri zamanlarda daha fazla tenisçinin olacağının da  şimdiden sinyallerini vermektetir.
               Türkiye tenis federasyonu teniste kondisyonun çok önemli olduğu fark etmesi bu yönde antrenörlük eğitimlerine ders olarak bırakması önemli, Bu konuda 3. Kıdemli ve kademeli tenis antrenörlük kursunda tanıdığım sayın Yrd.Doç.Dr.suat yıldız yaklaşık 2 yılı geçti o zamanlar Başak Eraydın ile çalışmakta idi seminerlerde tanıdığım yine bu konuda Yrd.Doç .Dr İrfan Gülmez hocam oldu . Türkiye tenis federasyonun 2018 yılında yaptığı uluslar arası seminerde yine sayın Yrd.Doç.Dr.  İrfan Gülmez  bulunuyordu tanıdığım hocalar tenis oynayan ve bilen olması daha etkin konu hâkimiyeti gösteriyor.
             Teniste kondisyonun tanımını en iyi Beni Linder ‘in yapmıştı inanılmaz bir tabirdi benim için  “bir filli bir attan hızlı koşturamam ama bir filli diğer fil den daha hızı koşturabilirim” demişti .
             Başak Erkaya başarıların üstler sıralar olsun ,vurduğun her vuruş sayı olsun bir numaran daim olsun…



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA