Satış ta insan tipleri 4
             Satışta insan tipler ile sonuncu olan beyazlar beş sayıda ulaşabildik, yazılarla ilgili olumlu dönütleri veren kişilere teşekkürde etmek isterim, youtube  da aziz saydut kanalında izlenmelerde oldu. Bu yazı dizisinden sonra uzun yazı dizisi takibi zorladığı için sonraki yazılar dizi şeklinde olmayacaktır.
          Beyaz tipler tanımamız sakin yapıları vardır, hızlı hareket etmezler, aceleci davranmazlar. Göz teması kurmaktan kaçınırlar, bu tipler ile iletişimde sizi dinlemediğini  düşünmenize neden olabilir ama bu tipler çok iyi dinlerler ,sadece göz teması kurmazlar bir çok görsel tasarlayan kişiler bundan dolayı beyazları kaybeder kendilerini dinlemediklerin  düşündükleri için
        Beyaz tipler sıradan giyimleri vardır, ekonomik durumu çok iyi olabilen beyaz tipleri dışarıdan bazı kişiler  tarafından eleştirebilir giyimleri hakkında , oysa yapısal  durumundan dolayı öyle giyinirler. Size gelen sıradan giyimli bir müşterinize beyaz tip olduğuna kanat getirdiyseniz ,onlara sıradan olanları tavsiye edin .
          Beyaz tipler mütevazi yapıları vardır ,zorlukla değişimi kabul etmezler .Onlar için çok iyi olduğunu düşündüğünüz bir  şey var olsa dahi ,onları değiştirme yönelik  olunca kabul etmeyeceklerdir.
         Beyaz tipler zayıf enerjili bir yapıları vardır ,bu enerji hiç hareket etmezler anlamına gelmez işleri ertelerler ,alışlarda ertelemeler yaparlar .
         Beyaz tipler ikna edilir ise sizleri bırakmazlar, ikna konusu ile ilgi bir yazım olacak ileriki  sayılarda satışta ikna teknikleri adı altında, satışın en büyük ayağı müşterileri sizin malınız almaya ikna etmek ve sonrasında ,sizler ile bağın devamı etmesini sağlamaktır.
         Beyaz tipler arabulucu özellikleri en fazla olan tiplerdir, her yerde olmasını isteyebileceğimiz tipler arasında yer alır, çevrenize bakın nerede bir karışıklık olmuşsa o kişileri aramışız ,onlar mutlaka devreye girip olayı çözen kişi olur.
         Beyaz tipler alçak ses tonu kullanırlar, bazen kendisi bile duymaz denir, alçak  konuşmalarından dolayı ,yapılması gereken dikkatli dinlemeye odaklanmak gerekir .
          Beyaz tipler geç tepki verirler, anlamaya beklerler hatalarını kendindi  tarafından fark edilmesi için sabır gösterirler.
          Beyaz tipler kendileri için dahi olsa adil yapıları vardır, adiller kendileri kaybetme durumu olsa dahi adil davranırlar. herkesin sahip olması gereken tip de ki kişilerdir buldu mu böyle birinin dostluğunu kazanmak gerekir.
        Beyaz tipler huzur ve saygı aradıkları,  bunları sunarsanız dostluğunu kazanmış olursunuz beyaz tipler dostluğu paradan daha fazla önem verirler asla bırakmazlar sizleri
       Satışta insan tiplerin genel özelliklerine bakınca birkaç nokta ortak oluyor .Asıl bunları bilmek gerekir,insanlar alış verişte ve hayatta neler görmek istiyor kabaca ,Değer görmek ,Saygı duyulmak,Dinlenlenilmek ,Beğenilmek bunlar en temel öğeler bu öğeler çerçevesinde müşterilerinize hizmeti aksatmaz iseniz tüm tipleri ortak olarak yönete bilirsiniz .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA