ATP ROMA
                       ATP Toprak serisi olan Madrid sonrası ,Roma Masters  1000 puanlık toprak turnuva,
eski dünya 1 numara olman Kendi ülkesi Madrid masterda geçen yılın şampiyonu olan  ,herkes tarafından toprak kortun  kralı R.Nadal ,geçen yıl Roma masters da  çeyrek finalde Dominic Thiem kaybetmişti.Bu yıl Madrid de D.Thiem kaybetti ve dünya 1 numara olmayı R .Federer  kaybetti,R .Federer raket sallamadan tekrar 1 numara oldu , R. Nadal ancak Roma masters şampiyon olarak tamamlaması ile mümkün olur yoksa ,Fransa açık turnuvasını kazansa dahi yine 2 numara olarak devam edecek ,R.Nadal için roma durumu bu şekilde
              ATP Roma ikinci seri başı A.Zverev toprak kortta Madrit masters de D.Thiem yenerek 3. Masters şampiyonu oldu .Gecen yıl burada N.Djokovici yenip şampiyon olmuştu ,bu özgüven ile Roma da iyi sonuçlar onun beklemekte. Final onun için zor olan bir durum değil bu turnuvada gerek rakip olarak finale kadar zorlayacak bir rakip görünmüyor .
               ATP Roma da diğer oyuncu yönü ile toprağın kralına çelme takan ,geçen yıl ve bu yıl 1 numara  kaybına neden olan D. Thiem ,oyun yönü ile R.nadal ters gelen toprak kortada ender oyuncu ;tek el becket ile kortun dar açılarına atabilmesi bu turnuvada tekrar aynı şekilde R. Nadal  ile bir aksilik olmaması durumunda karşılaşacaklar .Bu turnuvada toprak kortun kralını yenmesi durumunda, D. Thiem için yükseliş anlamına gelecek ve bunun tesadüf olmadığını ortaya koymuş olacak .Artık toprak korta R. Nadal ın en büyük rakip olacak bunun olması normal bir durum haline gelecek.
              ATP Roma diğer oyuncu yönü ile bakıldığında finalde A.Zverev diğer tarafdan ise R. Nadal tekrar 1 numara olmak için en iyi oynadığı korta daha fazla turnuvada dökecek final için.
                                                                                                                    14/05/2018

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA