Roland Garros
               Roland Garros 2018 toprak kort sezonun Grand Slam turnuvası 2000 puan ve para ödülü yüksek bir turnuva .Dünya sıralamasının değiştiği ,rekorların kırıldığı bir  turnuvaya girerken ,yine toprağın kıralı ve dünya bir numarası Rafael Nadal; en büyük favori .Bu turnuvayı kazanması durumunda bir numara olarak devam edecek aynı zamanda yeni bir rekoru kırmış olacak. Kadın tenisin efsane ismi ,Margaret Court rekoruna ortak olacak ,Nadal ın en rahat oynadığı ve en çok başarıyı gösterdiği, toprak kort zemini. Onu bu turnuvada tek favori yapıyor. Tenis oyunda her zaman fazla favori gösterilen kişilerinde bazen, hayranlarını hayal kırıklığın uğrata biliyor .Yıl 2009 da yine favori olarak genç ve çok istekli olan Nadal ,Robin Söderling e yenilmiş turnuva dışı kalmış ,Federer ilk kez Roland Garros finalde Robin Söderling  yenerek şampiyon olmuştu.
            Dünya 2 numarası Federer toprak sezonu oynamadan tamamladı, Federer görünen o ki kendini Wimbledon a saklıyor .Gecen yılki şampiyonluğunu devam ettirmek ve yeni rekorlar kırmak ,onu zorlayacak çok güçlü rakiplerde görünmüyor .Rafael Nadal ,Roland Garros sonrası bir dinlenme ihtiyacı mutlaka duyacaktır .Wimbledon a toparlanması topraktaki gibi gözükmüyor.Rafael Nadan  yaş ve oyun itibari ile Wimbledon da ya olmayacak yada üst turları göremeyecek
               Roland Garros da iki numaralı Alexander Zverev için turnuva da  güçlü rakipleri buluyor. Bu rakiplerin yenmesi, finalde kalması durumunda ,Alexander Zwerev bu yıl ihtimal ile bir numara olma sınırına yaklaşmış olacak ,2019 yılı içinde bu performans ile devamı durumunda dünya bir numarası olacağının göstergesi içinde
                  Roland Garros da Novak Djokovic için Roma  da toparlanmış görüyordu, bu turnuvada Roma da oynadığı oyunun daha üstünde oynayacağın, Rafael Nadal ile oynar iken gösterdi. Turnuvanın diğer bir favori ismi Novak Djokovic olabilir, bunu Roma da oynarken gösterdi.
                 Rolanda Garros her zamanki % 55 favorisi Rafael Nadal iken tenis oynanmadan kazanılan, kaybedilen bir oyun değildir. İzleyip göreceğiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA