Aziz ile lezzet durakları
                                                             Pidecim sinan usta
                                                                                                                   azizsaydut@gmail.com
                                                                                                                  youtube :azizsaydut kanal
                Lezzet durakların da Karadeniz, gezimde ;Trabzon’da tattığım Karadeniz pidesin tadına yakın tat bulur muyum derken ,yolumum  pidecim Sinan ustaya düştü pidelerini tadarken Karadeniz pidesi üzerine anlattığım hamur mayalarını ve tatlarını üzerine hasbihalde,  pidecim Sinan ustada  tattığım pide lezzetlerini biz ati kaşarlı kuşbaşılı pide beni bu konuda tatmin etti.
                 Pidecim Sinan ustada pidemizi tatarken ,Sinan  usta kendilerine ait Van da bir ilk olarak sihirli tava adında yaptıkları tavalarını tatmamızı tavsiye etti ,lezzet olarak beğeneceğimi  tatmamız için tekrar davetine icabet ettim hazırladığı masa muhteşemdi ,sadece bana özel değil müşterilerine gerekli önemi fazlası ile gösteriyor çoban salatasından ,sumaklı soğanı ve ezmesi harika bir sunum ile masaya yerleştirdi ,yanında special pideleri tatmam için tatbiki Sinan ustanın dediği gibi sihirli tava harika bir şekilde servis ediliyor ,servis şekil olarak kiremitte tava içinde etlerin yumuşak bir şekilde olması için 3 saat kısık ateşte pişirildikten sonra  ,biber domates ve kaşa ile kiremit tavaya yerleştiriliyor ve üzerini susamlı ince pide hamuru ile kapatılıp kara fırında pişiriliyor ,serviste sihir burada çıkıyor ince pide kızarmış şekilde gelince kesilip o pide ile bandırılıp tadınca Sinan ustaya harika bir lezzet yakaladıklarını ifade ettim .Bu konuda pide üzerine açılmasına rağmen sihirli pidenin ,pidenin önüne kesinlikle geçeceğini ifade ettim ,tabi bunun görsel olarak ta videosunu çekmiş bulunduk bunu izlemek ister iseniz ,youtube aziz saydut kanalında sihir tava başlığı ile izlediğinizde yazmak istediğim kelimelerin karşılığının daha fazlasını burada bulacaksınız.
           Pidecim Sinan usta Van AVM  tarında iki nisan caddesin üzerine konumlanıyor  ,küçük ama bir o kadar nezih bir mekan. Tat ve müşteri ilgi bakımında ,teknolojide hizmet kalitesini yükseltmek için kullanıyor Instagram sayfasında müşterilerin resimlerin paylaşma ile beraber pide resimleri ve çeşitlerin bulunduruyor ve sosyal iletişim aracılığı ile konum gönderip siparişleri sıcak olarak en kısa sürede ulaştırıyor.
            Pide çeşitlerinde, kaşarlı kuşbaşılı, sucuklu, lahmacun, kıymalı, kaşarlı pideleri fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak servis ediliyor. Mekanda tatmak daha önemli pide lezzeti sıcak olunca bir kat daha artıyor.
             Pidecim Sinan usta sunduğu katmer de fevkalade güzeldi ,kara fırın da pişirilerek sunulması ayrı bir tat katmakta .katmer için kara fırında pişmiş olması ile ısı fırında pişmiş olması arasında büyük bir lezzet farkı ortaya koymakta ,tatlı olarak tatmak içinde katmer için dahi gidilebilir.
             Pidecim Sinan usta pide lezzeti  ,sihirli tava ve katmeri ile lezzet olarak beş yıldızı hak ediyor ,sunum , personel hizmetleri ile beş yıldızı alıyor.
            Pidecim Sinan ustada pide tatlarını ile sihirli tavayı mutlaka tatmanızı tavsiye olarak öneriyorum.
               Pidecim Sinan ustaya her zaman ki gibi şunu söylüyorum, müşteriniz bol kazancınız helal olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA