ET LEZZETİ KAYA USTA
Et
lezzeti kaya usta
Aziz ile
geziyorum van tivi de başladığı an itibari ile izlenme oranları ile yüksek
oranlara ulaşması sevindirici olması ile birlikte bazı noktalarda yapılan
yapıcı tenkitler, ikinci programda bunu artı olarak yansıtmaya çalışır iken
yeni programı yılların lezzetini kendi içinde tutan, müşterilerini 1978 den bu
yana yenilikler katan kaya ustada lezzetleri tattık.
Kaya ustada
et üzerine fazlası ile menü zenginliğine sahip et dönerde Van da tercih noktası
olur iken ,çekimizde döner ocağının başında yapılışını ve tadarken et lezzetini harika olduğunu ifade ettim döner
ustasında 17 yıllık bir geçmiş birikimi, dönerde kıyma kullanmayışı ve her bir porsiyon için 120 gr olarak
terazide tartılıp servis edilmekte .Döner lezzet olarak erken saat te gidilmediği
taktirde tükenmekte, eğer döner
lezzetini tatmak istiyor iseniz 12:00-13:00da sonraya kalır iseniz dönerin
kalmama ihtimali yüksek
Kaya ustada
saç tava yapımını izleyenler için ustanın ellerinde gösterdik ,benim denem olsa
da başaramadım ,usta saç tavanın yapımı görsel şölen eşliğinde yapıp tattırdı
.Saç tavanın yapımı ,kuyruk yağına kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğranması ile
180 gr şeklinde özel tavasında kavurma yaptıktan sonra kopya biber ve çarliston
biber ile 3-5 dk pişirdikten sonra servis etti, lezzet olarak etin yumuşak ve
lezzetli olması masamızda tatlar arasında yer aldı.
Kaya usta
yeni Mekan anına geçmeden önce kebap cı olarakda bilinirdi ,kebap olarak et
zırh dan kuyruk yağı ile zırhlanıp hazırlanıyor ,kepabın lezzetli olmasının bir
sebeplerinden biride ,kebap ustası olan ferdi usta 25 yıl olarak bunu yaptığını
ve içine sevgi katığını ifade etti .keyifi sohbet yaşadık ustanın kebepları pişiri
iken ,bir utanın işini severek yapması kadar güzel ne olabilirdi ki bu da
ustanın maharetli ellerinde kebapı tadar iken gördük ,
Kaya
ustada tatlar arasında tandır lezzetinide mutfak kısmında iken çekimleri yapıp
masamızda tandır dadını bizzati olarak tercih ettim ,kuzu olarak hazırlanan
lezzet benim tercihim oldu .
Salata
çekimin yapar iken müşterilerin bizi takip etmesi üzerine masaların gidip
sohbete koyulduk ,müşterilerin erciş ten geldiklerini ,lezzet olarak van a geldiklerinde
sürekli olarak kaya ustadan kebap yediklerini ifade ettiler,salata olarak
sumaklı soğan maydanoz,mevsim salatası ,ve kaya ustaya ait bıçak ağzı ezmesi
yemekleri ile servis ediliyor
Fırın
kısmında ,lahmacun yapılışını ve kiremitte kuş başı ın yapılışını ve lezzeti
tattım,kiremite kuşbaşı lezzet olarak sosunun lezzeti etin lezzeti olarak yene
bilecek lezzet arasında ,lahmacun olarak hamurun ince olması ve harcında
lezzetli olarak hazırlanması yönü ile masamıza tatığız tatlar arasında yer
aldı.
Kaya
ustada yaptığımız aziz ile geziyorum programı olarak lezzet bakımında döner
,kebap, saç tava ,tandır ,kiremit te kuşbaşı ve lahmacun lezzet olarak tat
olarak lezzet olarak beş yıldız hak etti ustalarda yılların vermiş ustalar olarak
çalışmakta
Kaya
ustada geniş menü ile aile salonu ve yaz bahçesi ile van da lezzet olarak gide bilecek et lezzetlerini
iyi bir şekilde tatabileceğinz mekan
Yorumlar
Yorum Gönder