ET LEZZETİ KAYA USTA



                                            Et lezzeti kaya usta
              Aziz ile geziyorum van tivi de başladığı an itibari ile izlenme oranları ile yüksek oranlara ulaşması sevindirici olması ile birlikte bazı noktalarda yapılan yapıcı tenkitler, ikinci programda bunu artı olarak yansıtmaya çalışır iken yeni programı yılların lezzetini kendi içinde tutan, müşterilerini 1978 den bu yana yenilikler katan kaya ustada lezzetleri tattık.
           Kaya ustada et üzerine fazlası ile menü zenginliğine sahip et dönerde Van da tercih noktası olur iken ,çekimizde döner ocağının başında yapılışını ve tadarken  et lezzetini harika olduğunu ifade ettim döner ustasında 17 yıllık bir geçmiş birikimi, dönerde kıyma kullanmayışı  ve her bir porsiyon için 120 gr olarak terazide tartılıp servis edilmekte .Döner lezzet olarak erken saat te gidilmediği taktirde  tükenmekte, eğer döner lezzetini tatmak istiyor iseniz 12:00-13:00da sonraya kalır iseniz dönerin kalmama ihtimali yüksek
           Kaya ustada saç tava yapımını izleyenler için ustanın ellerinde gösterdik ,benim denem olsa da başaramadım ,usta saç tavanın yapımı görsel şölen eşliğinde yapıp tattırdı .Saç tavanın yapımı ,kuyruk yağına kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğranması ile 180 gr şeklinde özel tavasında kavurma yaptıktan sonra kopya biber ve çarliston biber ile 3-5 dk pişirdikten sonra servis etti, lezzet olarak etin yumuşak ve lezzetli olması masamızda tatlar arasında yer aldı.
            Kaya usta yeni Mekan anına geçmeden önce kebap cı olarakda bilinirdi ,kebap olarak et zırh dan kuyruk yağı ile zırhlanıp hazırlanıyor ,kepabın lezzetli olmasının bir sebeplerinden biride ,kebap ustası olan ferdi usta 25 yıl olarak bunu yaptığını ve içine sevgi katığını ifade etti .keyifi sohbet yaşadık ustanın kebepları pişiri iken ,bir utanın işini severek yapması kadar güzel ne olabilirdi ki bu da ustanın maharetli ellerinde kebapı tadar iken gördük ,
                Kaya ustada tatlar arasında tandır lezzetinide mutfak kısmında iken çekimleri yapıp masamızda tandır dadını bizzati olarak tercih ettim ,kuzu olarak hazırlanan lezzet  benim tercihim oldu .
              Salata çekimin yapar iken müşterilerin bizi takip etmesi üzerine masaların gidip sohbete koyulduk ,müşterilerin erciş ten geldiklerini ,lezzet olarak van a geldiklerinde sürekli olarak kaya ustadan kebap yediklerini ifade ettiler,salata olarak sumaklı soğan maydanoz,mevsim salatası ,ve kaya ustaya ait bıçak ağzı ezmesi yemekleri ile servis ediliyor
               Fırın kısmında ,lahmacun yapılışını ve kiremitte kuş başı ın yapılışını ve lezzeti tattım,kiremite kuşbaşı lezzet olarak sosunun lezzeti etin lezzeti olarak yene bilecek lezzet arasında ,lahmacun olarak hamurun ince olması ve harcında lezzetli olarak hazırlanması yönü ile masamıza tatığız tatlar arasında yer aldı.
             Kaya ustada yaptığımız aziz ile geziyorum programı olarak lezzet bakımında döner ,kebap, saç tava ,tandır ,kiremit te kuşbaşı ve lahmacun lezzet olarak tat olarak lezzet olarak beş yıldız hak etti ustalarda yılların vermiş ustalar olarak çalışmakta
            Kaya ustada geniş menü ile aile salonu ve yaz bahçesi ile van  da lezzet olarak gide bilecek et lezzetlerini iyi bir şekilde tatabileceğinz mekan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar