KAHVALTI SOSYAL TESİS VAN KOCAELİ DOSTLUK PARKI


sosyal tesiste kahvaltı farkı
               aziz ile geziyorum programı ,hafta sonu Van da farklı ,bir o kadarda  nezih olan ve  Van gölün eşsiz güzelliği karşısında program çekimini gerçekleştirdik. Kocaeli dostluk park yerleşkesi içinde yer alan, Van Büyük Şehir Belediyesi sosyal tesisin gerek iç mekân dekor ve konumu harikulade yapı içinde.
              Sosyal tesis olması sadece memura açık durumda olmayıp, tüm vatandaşlara hizmet vermekte, erişim ve otopark konusunda sıkıntısı olmayan ,aynı zamanda çocuklar için oyun park alanları tesis içinde ve dışında bulunmakta .
               Sosyal tesis bünyesinde dünya mutfağını da hizmet olarak sunmakta bu konu hakkında sadece bilgi sahip olarak kaldığımızdan, detaylı bir tat tavsiyesinde bulunamaya-cağım, kahvaltı ile ilgi tüm detayları tat olarak anlatacağım ,çekimizde bu yönde oldu.
                Sosyal tesis de hafta sonu güneşli bir günde kahvaltın tadına, Van gölün muhteşem görüntüsü, iştahı fazlası ile açmasına ,tatlara tat katmakta ,tatlar konusunda serpme kahvaltı olarak sunulmakta ,Van yöresi ve ege yöresi karışımı olarak masaya servis ediliyor.
               Sosyal tesis de servis hızlı bir şeklide sunulmakta, mutfak kısmı hummalı bir çalışma içinde oluyor. Her bir lezzet servisten önce hazırlandığı için hızlı bir servis alıyorsunuz. Hafta sonları yoğun bir talep gördüğü için rezervasyonlu gitmek sizin masa boşalmasını beklemenize neden olmaz.
                Serpme kahvaltıda bulunan lezzetlerin neler olduklarını baktığımda, otlu peynir, Çiğil peynir, üç çeşit reçel (incir ,kaysı ,vişne),Van yöresine ait tereyağından yapılma murtuğa  ,Van yöresine ait kavut ,yeşillik ,çörek ,simit, sünme ekmek(kendi fırınlarında İstanbul usulü sünme ekmek yapılıp sunuluyor sıcak ,sıcak) ,pan kek ,çikolata, kuru incir ,kaysı ,ceviz içi,melemen,tereyağı ,bal ,kaymak, termos da çay, ve daha ismini yazmadığım lezzetler masada yer alıyor.
              Sosyal teside tattığım tatlar arasında burada ayrıyeten belirtmek için yukarıda yazmadığım Elâzığ yöresine ait sucuk  ,peynir ızgara edilerek sunulmakta ,tattığım tatlar arasında harika bir tat barındırıyordu.
               Sosyal tesisin anlatılacak çok fazla içeriği bulunmakta bunu Van tivi ekranlarında ,aziz saydut youtube kanalında izleyebilir ,ya benim gibi oraya gidip bu tatları yerinde tatabilirsiniz.
              Sosyal tesis lezzet olarak verdiği hizmet kalitesi ile mekan konumu olarak böyle bir tesisin Van için fazlası ile iyi olduğu ,tesisin dış tarafındaki oturma alanları ve çocuk oyun alanları ile beş yıldızı hak etmekte .
               sosyal tesis aldığım bilgi doğrultusunda, canlı müziklerinde yapıldığı ve grupların ağırlandığı bir mekan ,dünya mutfağından tatlar tatmak ister iseniz gidip orada tatabilirsiniz ,ağırlıklı olarak ızgara hakim olduğunu ifade ettiler ,bir başka program tekrar davet edilir isek onları sizler göstermek tatları tatmaya gider onu ile alakalı yazımızı yazarız.
        not :Biz kendi mekanlarında misafir etmek isteyen değerli işetmeler ,azizsaydut@gmail .com adresin emil atmaları ile misafirleri oluruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA