Aziz ile lezzet durağı kervan saray
Aziz ile Lezzet Durakları Kervansaray
Lezzetleri tatmaya devam ederken yolumuz Kervansaray Restoranda uğruyor
,en iyi şekilde ağırlıyorlar .Kervansaray restoran Van da uzun soluklu bir
hizmet sunmakta çeyrek asır devirmiş yarı asır a yol almakta. 1982 yılından bu yana ;hani olur
ya ‘’since 1982’’ derler işte öyle bir şey tabi bu yıllar onlara tecrübe ve
hizmet kalitesini lezzetleri sunarken her anlamda hissettirmekte. Sunum olarak
restoran garsonların temizlik ve sunumları titizlik ile yerine getirmekte bu
sunumlar ile garsonlar beşi yıldız hak ediyor.
Kervansaray
restoran Van’ın en işlek, cumhuriyet caddesinde, İş bankasın yanında, ikinci
katta yer alıyor. Oradan geçer iken fark etmek için kafanızı kaldırıp bir kat
yukarı bakmanız gerekmekte, yoksa bunu fark etmek için bir tavsiye ile gitmeniz
gerekmekte bende öyle oldu yıllarca kaliteli ve lezzetli tatlar sunan bir
restoran çokta fark edemiyorsunuz.
Kervansaray restoran kendilerine has lezzetleri bulunmakta bunların
başında kâğıt kebap ı bulunmakta, tat olarak lezzeti ve yapılışı şöyle ki yağlı
kağıt üzerinde sığır bonfile etini buharda iyice fırınlandıktan sonra, et iyice
yumuşamış lokum kıvamına da yağlı kağıt üzerinde fırınlanıyor ,sonrasında perde
pilavı ve bir haşlama patates ve birkaç adet cips domates ile servis tabağından
üzerine sıcak bir püf ekmek kapatılıp servis ediliyor. Tat olarak ağızda hiçbir
siniri hissetmeyeceğiniz bonfile etin tadını en iyi şekilde alıyorsunuz. Ben
kağıt kebabına beş yıldız verdim ,tattığım diğer tatlar arasında sarma beyti
,İskender ve lahmacun oldu her birin kendine olan tadı bulunur iken kara fırın
olması restoran kendi ekmeğini kendi pişirmesi ve diğer lezzetlerinde fırında
çıkmasına yardımcı oluyor. Hep şunu fark ettim kara fırını olan restoranlar bir
adım önde bulunuyor.
Kervansaray
restoran da lahmacun ve sarma beyti lezzet olarak yerinde olduğu kağıt kebabından
sonra tercih konusu olarak baktığımda sarma beyti hemen diğer tercih sırasına yazabilirim,
sos, yoğurt ve pilav ayrı bir kapta servis ediliyor ,güveç tabağında beytin yufkasında
kendileri yaptığı ve fırında pişmesi ayrı bir lezzet katmakta sosu kıvamı ve
lezzeti yerinde ve sarma betiye özel bir tat katmakta.
Kervansaray restoran menü olarak çok geniş bir skalaya sahip olsa da en
başta tatların arasında kâğıt kebabı, sarma beyti ve İskender kebap
tavsiyelerim arasında yer alır sonrasında fırın olarak lahmacun tat olarak
tavsiyelerim arasına bırakırım
Kervansaray restoran da yemeklerden sonra ikram olarak sundukları irmik
tatlısı tat olarak çayla harika bir tat bırakıyor insanın damağında
Kervansaray
restoran aziz ile lezzet durakları youtube kanalında izleyebilirsiniz bu
tatları sizde görsel olarak izleme olanağından öte, kervansaray restoran gidip
bu tatları yerinde tadabilirsiniz, benim tattığım lezzetler beş yıldız almayı
hak etti, gider iseniz şimdiden afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder