Aziz ile lezzet durağı kervan saray



           




                                               Aziz ile Lezzet Durakları Kervansaray
              Lezzetleri tatmaya devam ederken yolumuz Kervansaray Restoranda uğruyor ,en iyi şekilde ağırlıyorlar .Kervansaray restoran Van da uzun soluklu bir hizmet sunmakta çeyrek asır devirmiş yarı asır a  yol almakta. 1982 yılından bu yana ;hani olur ya ‘’since 1982’’ derler işte öyle bir şey tabi bu yıllar onlara tecrübe ve hizmet kalitesini lezzetleri sunarken her anlamda hissettirmekte. Sunum olarak restoran garsonların temizlik ve sunumları titizlik ile yerine getirmekte bu sunumlar ile garsonlar beşi yıldız hak ediyor.
             Kervansaray restoran Van’ın en işlek, cumhuriyet caddesinde, İş bankasın yanında, ikinci katta yer alıyor. Oradan geçer iken fark etmek için kafanızı kaldırıp bir kat yukarı bakmanız gerekmekte, yoksa bunu fark etmek için bir tavsiye ile gitmeniz gerekmekte bende öyle oldu yıllarca kaliteli ve lezzetli tatlar sunan bir restoran çokta fark edemiyorsunuz.
            Kervansaray restoran kendilerine has lezzetleri bulunmakta bunların başında kâğıt kebap ı bulunmakta, tat olarak lezzeti ve yapılışı şöyle ki yağlı kağıt üzerinde sığır bonfile etini buharda iyice fırınlandıktan sonra, et iyice yumuşamış lokum kıvamına da yağlı kağıt üzerinde fırınlanıyor ,sonrasında perde pilavı ve bir haşlama patates ve birkaç adet cips domates ile servis tabağından üzerine sıcak bir püf ekmek kapatılıp servis ediliyor. Tat olarak ağızda hiçbir siniri hissetmeyeceğiniz bonfile etin tadını en iyi şekilde alıyorsunuz. Ben kağıt kebabına beş yıldız verdim ,tattığım diğer tatlar arasında sarma beyti ,İskender ve lahmacun oldu her birin kendine olan tadı bulunur iken kara fırın olması restoran kendi ekmeğini kendi pişirmesi ve diğer lezzetlerinde fırında çıkmasına yardımcı oluyor. Hep şunu fark ettim kara fırını olan restoranlar bir adım önde bulunuyor.
             Kervansaray restoran da lahmacun ve sarma beyti lezzet olarak yerinde olduğu kağıt kebabından sonra tercih konusu olarak baktığımda sarma beyti hemen diğer tercih sırasına yazabilirim, sos, yoğurt ve pilav ayrı bir kapta servis ediliyor ,güveç tabağında beytin yufkasında kendileri yaptığı ve fırında pişmesi ayrı bir lezzet katmakta sosu kıvamı ve lezzeti yerinde ve sarma betiye özel bir tat katmakta.
            Kervansaray restoran menü olarak çok geniş bir skalaya sahip olsa da en başta tatların arasında kâğıt kebabı, sarma beyti ve İskender kebap tavsiyelerim arasında yer alır sonrasında fırın olarak lahmacun tat olarak tavsiyelerim arasına bırakırım
            Kervansaray restoran da yemeklerden sonra ikram olarak sundukları irmik tatlısı tat olarak çayla harika bir tat bırakıyor insanın damağında
         Kervansaray restoran aziz ile lezzet durakları youtube kanalında izleyebilirsiniz bu tatları sizde görsel olarak izleme olanağından öte, kervansaray restoran gidip bu tatları yerinde tadabilirsiniz, benim tattığım lezzetler beş yıldız almayı hak etti, gider iseniz şimdiden afiyet olsun
          

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA