Kuru Fasulye Lezzeti

Türk mutfağının her zaman lokantaların başyemeği olan, kuru ve pilav. Her yerde bunu tam kıvamında, damakta tat bırakan, araya zaman girdimi, şöyle olsa da yanına bir soğan kırı,  ekmeği bandıra bandıra elle yesek, dediğimiz zamanlarda bir zamanda. Yolumu daha önce tattığım, damağımda kalan etli kuru fasulye yemek için yüz doksan kilometre yol yapmam gerekti.

Yol ve lezzetler, yaşamım içine girdiği zamandan bu zamana,  yaşam keyfim bir kat daha arttı. Alışılmışın dışında olmak, Rutini bozmak yaşamda beyinsel farklılık, algı değişikliği getirdiğin her yolculuk ve farklı tatları tadınca bir hikâyemin olduğuna orada anımın olması benim hayatta önemsediğim bir yaşam. Tüm bunlar beni yüz doksan kilometre gidip dönmem vesile oldu.

Tüm hikâye konu olan kuru fasulye lezzetin Erciş de Ali Baba Et Lokantasında tadıp onun iler ki zaman içinde, gerçek anlamda tadı ile orada meşhur olmuş olsa da,  bunun oranın dışın da bilinmesini sağlamak, Bir yer, yöresel lezzetler, coğrafi güzellikleri ile oranın Turizm şehrine dönüşmesine vesile oluyor. Uçak firmaların reklam filmlerini seviyorum, bu meşhurluğu daha üstler taşımak için o reklam filim ne sponsor olunarak markalaş maya duyurmaya bir vesile olabilir. Bunları yazar iken aklımda geçen bir senaryon bu sonbahar, yaprakların sarılığın kahvaltıyı  yerinde  öğleni meşhur kuru fasulye Erciş te yemek için Ankara dan dan sadece iki saat te gibi bir senaryo mark şehir ve ilçe olma yolunda yapılacak Piar (Public relations) ile oluşturulabilir.

Ali Baba Et Lokantası bu konuda Erciş için gerçek anlamda Kuru Fasulye Erciş te tanıtım çalışmasını hak eden bir lezzete sahip. Sizin için lezzet ön planda ise mekânların, sizin karnınız doyurmadığını unutmayın.  Kısa süre kalacağınız çok iyi bir mekânda lezzet çok kötü ise oraya tekrar mekân için gitmenin mantığı olmadı hiçbir zaman. Sürekli lezzetin peşinde giden mekânların geçici bir duygu kattığı, yemekten sonrada damakta kalan tadın güzelliğin önemseyen bir oldum.

Ali Baba Et Lokantası Erciş içinde esnaf lokantası olması hasebi ile temiz bir mekân, hızlı servis saatlerinde yer bulmakta sıkıntılar yaşanmakta, buda lezzeti doğru şekilde sunduğundan, orada çektiğim videon ilk günde bin izlenme alması inanılmazdı,  merak edenler aziz saydut youtube kanalında kuru fasulye lezzeti izleye bilir. Bu lezzet tarifin görselini orada izleye bilir. Merak edenler ise gidip yerinde afiyetle tadabilir, dediklerimde haklı olduğumu düşünenler videon altın duygu düşüncelerine yazabilir.

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ET LEZZETİ KAYA USTA